منظور از دوربین و دی وی آر AHD چیست؟
به تازگی شاهد ورود نسل جدیدی از دوربینها و DVR ها بانام Analog HD یا AHD به بازار کشورمان هستیم.
فناوری تقریبا جدیدی که با قیمت بسیار پایین، امکان برداشت، ضبط و ارسال تصاویر HD را در بستر آنالوگ فراهم میکند.
شاید اگر داهوا اچدیسیویآی را به یک پلتفرم بسته تبدیل نمیکرد، فناوریهایی مانند AHD ارائه نمیشدند.
درواقع موفقیت داهوا با HDCVI و پول هنگفتی که از این نوآوری به جیب زد کمپانیها را برآن داشت تا به دنبال عرضه فناوریهای مشابهی باشند تا از این بازار پرسود بیبهره نمانند.
ابداع کننده AHD نه یک کمپانی تولیدکننده دوربین، بلکه سازنده بزرگ چیپست و پردازنده کشور کره، یعنی کمپانی NextChip است.
با توجه به کار اصلی نکستچیپ که تولید پردازنده است، طبعا متن باز بودن فناوری AHD امتیاز یزرگی برای این کمپانی است.
نسل اول سنسورهای AHD, تنها رزولوشنهای ۱ مگاپیکسل ۷۲۰P و ۱٫۳ مگاپیکسل ۹۶۰P را پشتیبانی میکردند، اما نکستچیپ بتازگی سنسور ۲ مگاپیکسلی AHD Full HD 1080P را عرضه نموده است.
در AHD نیز مانند HDCVI, امکان ارسال تصاویر در بستر کواکسال (کواکسیال) به متراژ ۵۰۰ متر فراهم شده است.
از آنجایی که تصاویر بصورت خام و بدون کوچکترین تغییر و فشردهسازی برداشت و ارسال میشوند، شاهد کیفیت بالایی خواهید بود، حتی با استفاده از کابلهای نامرغوب و کانکتور BNC معمولی (البته بهتر است از کابل و کانکتور مرغوب استفاده شود).
از دیگر محاسن AHD عدم تاخیر در دریافت تصاویر است، بشکلی که می توان فاصله برداشت و دریافت تصاویر را تقریبا صفر دانست.
سنسور دوربینهای AHD امکان سوییچ کردن دستی از حالت HD به آنالوگ CVBS را دارد و براحتی میتوان دوربین را به DVR معمولی ۹۶۰H متصل نمود.
دی وی آر AHD نیز امکان اتصال و دریافت تصاویر AHD, آنالوگ و IP (آنویف ساپورت) را دارا میباشد.
بجهت اُپنسورس بودن AHD, انواع مختلف SOCهای آن با سنسورهای مختلف از سونی و آپتینا گرفته تا امنیویژن، تگزاس اینسترومنتز TI, پیکسل پلاس و HiSilicon در بازار موجود است که بسته به معروفیت، رزولوشن و کیفیت تصویر، قیمتهای متفاوتی دارند.
نمونه یک سنسور AHD بانام HISILICON از کمپانی هواوی
بطور معمول سنسور سونی گرانترین و پس از آن سنسورهای آپتینا Aptina, امنیویژن Omnivision, هایسیلیکون HiSilicon, تگزاس اینسترومنتز TI و پیکسل پلاس Pixel Plus, در ردههای بعدی بلحاظ قیمت و کیفیت قرار دارند.
بروزرسانی ۹۴/۱۰/۰۳ : درحال حاضر تعداد بیشماری از محصولات AHD را در بازار میتوان یافت که بجهت ناآشنایی کاربران و مشتریان عموما با برندهای جعلی و ساختگی و قیمتهای بالا عرضه میشوند.
در واقع بجهت آشنایی بازار و حنی مشتریان با قیمتهای محصولات رده بالاتر همانند HDCVI داهوا و TurboHD هایکویژن، بسیاری از فروشندگان به عرضه دوربینهای AHD روی آوردهاند. چراکه میتوان این محصولات را با قیمتهای پایینتر تهیه و با برندهای ساختگی بنام کانادا، انگلستان، کره و تایوان، با قیمتهای بالا بفروش رساند!
مطلب مرتبط: لیست برندهای چینی دوربین مداربسته موجود در بازار ایران
متاسفانه دوربینهای AHD به مهمترین ابزار برای سودجویی از کاربران تبدیل شدهاند، زیرا «تقریبا» هیچ برند معتبری در دنیا AHD تولید نمیکند (بغیر از چند برند معدود مانند میکرودیجیتال کره، اورفوکوس و شانی تایوان که حضور بسیار محدودی در بازار ایران دارند).
این موضوع سبب شده تا تولیدات کمپانیهای درجه ۲ و درجه ۳ چینی بنام برندهای اروپایی، کرهای و تایوانی به مشتریان عرضه شوند!
توصیه میکنیم از خرید محصولات AHD به عنوان تولیدشده یا تحت لیسانس کانادا، انگلستان، کره و تایوان بپرهیزید و به دنبال خرید «دوربینهای باکیفیت» از تولیدات چینی باشید.
مطلب مرتبط:
مقایسه فناوری های AHD, HDCVI, HDTVI, HDSDI, IP و آنالوگ ۹۶۰H
مقایسه انواع پردازنده دوربین های AHD
دیجیاتک | فروش آنلاین کالای الکترونیک و دیجیتال
آسیاشاپ | فروشگاه اینترنتی آسیاشبکه